Στην εποχή του κορωνοϊού, η θλιβερή αλήθεια είναι ότι το πετρέλαιο αποτελεί είδος πολυτελείας για τα περισσότερα σπίτια. Με δεδομένο ότι ο φετινός χειμώνας τώρα άρχισε να μας δείχνει τα δόντια του, μερικά κόλπα για να ζεσταθείτε χωρίς θέρμανση είναι τα ακόλουθα.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

Αν στο σπίτι σας ακόμα δεσπόζουν οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ήρθε η ώρα για αλλαγή. Προτιμήστε αυτές που είναι φτιαγμένες από χοντρά και βαριά υλικά, οι οποίες και θα λειτουργήσουν σαν μονωτικό υλικό συγκρατώντας τη ζέστη του σπιτιού.

Επιλέξτε κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα και όλες οι αποχρώσεις του ζεσταίνουν το χώρο. Γι αυτό αν έχετε κυρίως μπλε, πράσινο ή γκρι στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού εμπλουτίστε τα με πιο ζεστά χρώματα όπως το βαθύ κόκκινο, ώστε να δημιουργήσετε την δική σας όαση ζεστασιάς.

Χαλιά

Τα χαλιά και οι φλοκάτες είναι ιδανικά για να ζεστάνουν το σπίτι, ενώ τα ζωηρά, έντονα χρώματα δημιουργούν μεγαλύτερη θαλπωρή. Για να μην ταλαιπωρηθείτε στη συνέχεια προτιμήστε χαλιά που καθαρίζονται εύκολα.

Κλείστε τις τρύπες

Μονώνοντας σωστά το σπίτι μπορείτε να περιορίσετε σημαντικά τα έξοδα της θέρμανσης. Αν έχετε το οικονομικό περιθώριο το καλύτερο θα ήταν να αναλάβει τη μόνωση του σπιτιού σας κάποιος ειδικός. Το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο, ωστόσο μέσα στους επόμενους χειμώνες θα έχετε κάνει απόσβεση.

Πόρτες ερμητικά κλειστές

Μην αφήνετε ούτε χαραμάδα ανοιχτή τις πόρτες ή τα παράθυρα σας γιατί θα έχετε απώλεια θερμότητας. Η καλύτερη λύση είναι τα αεροστόπ που θα βρείτε σε διάφορα καταστήματα.

Εκμεταλλευτείτε την θερμότητα του φούρνου

Αφού μαγειρέψετε, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τη ζέστη να κατακλύσει την κουζίνα σας.