Η πανδημία της Covid-19 για έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο χτυπάει αδυσώπητα τον πλανήτη μας και έχει αναγκάσει όλη την ανθρωπότητα να καθιερώσει τη μάσκα προστασίας ως άκρως απαραίτητο αξεσουάρ.

Ωστόσο, κατά διαστήματα υπήρχαν ιδιαίτερες αντιδράσεις και συγκρούσεις για το αν η μάσκα αποτελεί εν τέλει αποτελεσματικό μέσο προστασίας από την Covid-19.

Για όσους λοιπόν ανησυχούν ότι μία απλή και άκρως συνηθισμένη μάσκα δεν είναι αρκετή για την προστασία τους, ειδικοί σχεδιαστές τους έχουν ίσως την πιο πρωτότυπη και εξαιρετικά ευφάνταστη λύση, η οποία είναι… “τα προστατευτικά κράνη”.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο εφευρετης Yezin Al-Qaysin, μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη στην απλή χειρουργική μάσκα, μετακινούνταν στο μετρό του Τορόντο στον Καναδά, φορώντας ένα τεράστιο μαύρο κράνος για να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει υγιής.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα απλό καθημερινό κράνος μηχανής αλλά για ένα κράνος υψηλής τεχνολογίας. Αυτό περικλείει πλήρως όλο το κεφάλι και το άνω κορμό και εχει ένα προστατευτικό κάλυμμα που φτάνει εώς το στήθος. Στο πίσω μέρος του κράνους υπάρχει ένας ειδικός ανεμιστήρας και ένα ειδικό φίλτρο που καθαρίζει τον βρώμικο αέρα που εισπνέι ο άνθρωπος και τον ανανεώνει συνεχώς.

Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό με πολλούς ήδη πολίτες των ΗΠΑ να το προτιμούν για τις μετακινήσεις, καθώς με αυτά τα κράνη νιώθουν απόλυτα ασφαλείς .