Το καλοκαίρι είναι εδώ, αλλά οι διακοπές ακόμα απέχουν και εσείς είστε αποφασισμένες να εκμεταλλευτείτε το μεσοδιάστημα για γυμναστική έστω και την τελευταία στιγμή.

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε προγράμματα για αρχάριους, μια καλή εναλλακτική είναι να επιδοθείτε στις δουλειές του σπιτιού, που και θα σας γυμνάσουν και θα σας αφήσουν το σπίτι πεντακάθαρο, πριν φύγετε για τα πολυπόθητα μπάνια στην παραλία.

Και επειδή οι περισσότερες δεν θα πειστούν από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθούν οι θερμίδες που καίγονται όταν το ξεσκονόπανο και τα άλλα εργαλεία καθαρισμού παίρνουν φωτιά!

Σκούπισμα

Το παραδοσιακό σκούπισμα μπορεί να σας απαλλάξει από 204 θερμίδες/ώρα, ενώ αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα τότε θα κάψετε 170 θερμίδες/ώρα.

Σφουγγάρισμα

Το σφουγγάρισμα είναι από τις κλασικές δουλειές του σπιτιού. Για μία ώρα θα σας απαλλάξει από 170 θερμίδες, ενώ αν τρίψετε τα πατώματα μπορεί να κάψετε 190 θερμίδες σε μισή ώρα.

Καθαριότητα μπάνιου

Αν αποφασίσατε να καθαρίσετε την τουαλέτα τότε μπορεί να κάψετε μέσα σε 15 λεπτά περισσότερες από 90 θερμίδες.

Κάντε τα τζάμια… αόρατα

Στην περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα τζάμια, τότε σε 30 λεπτά μπορείτε να χάσετε ακόμα και 167 θερμίδες.

Ξεσκόνισμα

Το ξεσκόνισμα όλων των επίπλων του σπιτιού είναι από τις πιο απλές δουλειές και σας βοηθάει να χάσετε 175 θερμίδες την ώρα.

Σιδέρωμα

Με μία ώρα σιδερώματος μπορείτε να κάψετε περίπου 161 θερμίδες.

Κηπουρική

Βαριά εργασία στην αυλή: 400-600 θερμίδες ανά ώρα. Χρησιμοποιώντας την τσουγκράνα για την απομάκρυνση των ξερών φύλλων: 350-450 θερμίδες ανά ώρα. Φύτευμα λουλουδιών κλπ: 200-400 θερμίδες ανά ώρα.