Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνουμε σεξ δεν σκεφτόμαστε τίποτε πέρα από αυτό που ακριβώς που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, όμως το σώμα μας δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συμβαίνουν ένα σωρό πράγματα παράλληλα, τα οποία μπορεί είτε να μην τα αντιλαμβανόμαστε, είτε να μην τους δίνουμε σημασία.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι ότι ξεχνάμε τον πόνο, αφού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αυξάνεται σημαντικά η αντοχή μας απέναντι του. Επίσης λειτουργεί καλύτερα το μυαλό μας, επειδή όταν ικανοποιείται η επιθυμία μας για σεξ, ο εγκέφαλος εκκρίνει τις λεγόμενες ‘ορμόνες της ευτυχίας’, όπως είναι η ντοπαμίνη, ενώ ανεβαίνει και η αδρεναλίνη μας.

Το σεξ επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βελτιώνει την όσφρηση μας, αφού κατά τη διάρκεια του οργασμού το σώμα μας εκκρίνει την ορμόνη προλακτίνη, που ξεκλειδώνει ένα μέρος του εγκεφάλου, το οποίο ξεχωρίζει και θυμάται καλύτερα τις μυρωδιές και φυσικά μας κάνει να λάμπουμε μέρα νύχτα.

Πόσο σίγουροι όμως είμαστε για τη φυσική μας κατάσταση και τις αντοχές μας στο σεξ; Για να ξέρουμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της όλης πράξης, χωρίς να μας προδώσει η καρδιά μας και για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω οφέλη της, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, είναι να ανέβουμε δύο ή τρία πατώματα χωρίς δυσκολία. Αν τα καταφέρουμε χωρίς να μας κοπεί η ανάσα, τίποτα δεν μας σταματά.