Πόσο θα πληρώνουμε για το μοριακό τεστ | rapid test eody scaled

«Κληρώνει» σήμερα για το πλαφόν στις τιμές του μοριακού τεστ, ενώ οι τεράστιες ουρές στα εξεταστικά κέντρα συνεχίζονται

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το πότε είναι απαραίτητη η διενέργεια rapid η μοριακού τεστ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές έξω από τα διαγωνστικά κέντρα, και τους πολίτες να προβληματίζονται όσον αφορά στην τιμή του δεύτερου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν ανακοινώσεις για τα PCR.

«Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο (σ.σ. σήμερα). Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», είχε τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει πολιτικός πόλεμος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά όλα τα τεστ να είναι δωρεάν.

«Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τείχος ανοσίας»

Για την αγορά και τις επιπτώσεις που έχει μέχρι στιγμής η έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον» ο υπουργός ανέφερε: «Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τείχος ανοσίας, πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο είμαστε κλειστά».

«Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι. Τι μέτρα θα πάρουμε, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κρούσματα, όσο με την πίεση στα νοσοκομεία» σχολίασε ο ίδιος για τα επιπλέον μέτρα που ίσως χρειαστεί να αποφασιστούν.