Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Ο Βασίλης Βέργης αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 παραμέτρους της συμφωνίας που υπάρχει με την κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράττουν οι ΠΑΕ ποσοστό από το στοίχημα.

Στη σημερινή (27 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του ΔΣ της Superleague, ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, πιθανότατα, θα ενημερώσει τις ΠΑΕ για τη συμφωνία με την κυβέρνηση.

Τους τελευταίους περίπου πέντε μήνες ο συνεταιρισμός είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία δεν προέκυψε λόγω της πρόσφατης άρσης της απόφασης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα, αφού είναι ένα ζήτημα που υπάρχει στο τραπέζι εδώ και χρόνια.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το ποσό που θα παίρνουν οι ομάδες, ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα είναι χαμηλότερα από 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ σεβαστά ποσά θα λαμβάνουν και οι ομάδες της Super League 2 και της Football League.