Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους δικαιούχους.

Το επίδομα συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στις αρχές του 2021, όμως αποφασίστηκε να καταβληθεί εντός του 2020 προς διευκόλυνση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται στα 80 λεπτά, όταν πέρσι είχε ξεκινήσει πάνω από το 1 ευρώ.

Μάλιστα, πληροφορίες, αναφέρουν ότι εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης και των ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων ή του φυσικού αερίου, αν και τεχνικά φαντάζει δύσκολο το εγχείρημα.

Όπως επισημαίνεται στο τμήμα των δαπανών και στην κατηγορία «κοινωνικές παροχές» «οι δαπάνες της κατηγορίας αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης, τις συντάξεις που πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και σε χρήμα».