Για την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται το e- commerce, καθώς έχει ενισχυθεί από την πανδημία, η ανάγκη  για έτοιμο, υγιεινό φαγητό στο σπίτι του καταναλωτή, αναφέρθηκε ο  διευθύνων σύμβουλος της  PotPan   Γιάννης  Τουτζιαρίδης(φωτό), με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από την  Nestle USΑ της εξαγορά της Freshly εταιρείας διανομής στο σπίτι φρέσκων γευμάτων για 1,5 δις. δολάρια. 

«Η πρόβλεψη  του  CEO Nestle USA Steve Presley, είναι  ότι  αυτή η συνήθεια του e- commerce,  θα συνεχιστεί και στην μετά Covid εποχή»,  είπε μιλώντας στο « Vradini.gr»

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Στην Ελλάδα και στις αρχές του 2020 η PotPan δημιούργησε για όλους όσους επιθυμούν,  γευστικό και ασφαλές φαγητό στο σπίτι τους  με την υπηρεσία  www.gourmetcuisine.gr,  που παραδίδεται σε 48 ώρες,  μετά την παραγγελία σας, το μενού της εβδομάδος ή και επιλεγμένα πιάτα.

Μάλιστα, ο Phd Clinical Nutrionist της Gourmet Πώλ Φαρατζιάν  επιμελείται ειδικά μενού για αθλητές, παιδιά , ηλικιωμένους», ενώ τα  Vegan πιάτα της Gourmet Cuisine έχουν γίνει ανάρπαστα στο χώρο των vegans.

Ολοκληρώνοντας, ο CEO της  PotPan υπογράμμισε ότι  «Φιλοσοφία της GC είναι τα εξαιρετικά υλικά, το μεράκι στο μαγείρεμα και οι αυστηρότερες προδιάγραφες υγιεινής και ασφάλειας με πιστοποίηση IFS.

Η μεταφορά και η παράδοση των γευμάτων γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιημένα οχήματα της εταιρείας και υπάρχει και δυνατότητα ανέπαφης παράδοσης. Όλα αυτά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές για να τα απολαμβάνετε όλη την εβδομάδα».

Πιο αναλυτικά, το www.gourmetcuisne.gr είναι ένα πρότυπο e-commerce site  που προσφέρει πιστοποιημένα γεύματα με εξαιρετική γεύση τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς κουζίνας, διαθέτοντας  διατροφολόγο που προτείνει εβδομαδιαία μενού για αθλητές, ηλικιωμένους, παιδιά και vegans, και επιπλέον παρέχει δωρεάν συμβουλές.

Με ένα κλικ, παραγγέλνετε τα γεύματα που θέλετε και σε 48 ώρες τα παραλαμβάνετε σπίτι σας πάντα με τις υψηλότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ στα μενού αναγράφονται  όλα τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν τα γεύματα.

Η έκπληξη έρχεται στην τιμή τους. Με λίγο περισσότερο από 20 ευρώ,  μπορείτε να έχετε ένα ολοκληρωμένο μενού μιας εβδομάδας! Τα μενού είναι εξειδικευμένα για μαθητές και παιδιά που χρειάζονται ενέργεια και βιταμίνες για την ανάπτυξή τους.

Αλλά και για ηλικιωμένους όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στα γεύματά τους,   για αθλητές που έχουν υψηλές απαιτήσεις από τη διατροφή τους, περιέχοντας πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, στοιχεία τα  οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των υψηλών τους επιδόσεων.

Τέλος, παρέχονται vegan επιλογές για όσους ακολουθούν αυτόν τον βιγκανισμό ως τρόπο ζωής. Ακόμα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

Δίνοντας βάση στη μεσογειακή διατροφή, η Gourmet Cuisine χρησιμοποιεί τοπικές πρώτες ύλες και προσφέρει υγιεινές επιλογές και αυθεντικές γεύσεις.

Ακολουθώντας παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, παρέχει λύσεις ολοκληρωμένων γευμάτων: ορεκτικά, κύρια πιάτα, σάλτσες, συνοδευτικά, finger food, κ.λπ., καθώς και εναλλακτικές προτάσεις με superfoods. ‘

Όλες οι επιλογές γευμάτων είναι αυθεντικής Μεσογειακής, αλλά και διεθνούς,  κουζίνας. Η Gourmet Cuisine, μια δραστηριότητα της  PotPan, εγγυάται την πιστοποιημένη ασφάλεια καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και παράδοσης των γευμάτων με το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης IFS.

Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργεί μια ασφαλή ροή για τα γεύματα της ημέρας από την παραγωγή ως την κατανάλωσή τους, χωρίς καμία άλλη επαφή.

Να σημειωθεί πως η PotPan, ιδρύθηκε το 2001 και έως σήμερα αποτελεί την κορυφαία επιλογή για έτοιμα γεύματα ποιότητας.

Η επιτυχημένη συνταγή βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή με αποτέλεσμα να έχει εντάξει στο πορτφόλιο των πελατών της  επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ιδιαίτερα απαιτητικούς κλάδους, όπως ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σχολεία, μονάδες υγείας και χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με τις πιο υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Λειτουργεί σε χώρο 3.160 τ.μ. με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και η ημερήσια παραγωγή της αγγίζει τα 40.000 έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας.

Κάθε χρόνο  προσφέρει περισσότερες από 6 εκατ. μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, με συνεχόμενη αύξηση παραγωγής. Για το οικονομικό έτος του  2020 η εταιρεία δεν θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις των οικονομικών αποτελεσμάτων της, καθώς η δραστηριότητα της δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την πρόσφατη υγειονομική κρίση.

Σταθερά όπως την τελευταία 5ετία, αναμένει και για το 2020 διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της που θα ξεπεράσει φέτος τα 20 εκατ ευρώ, με το EbItda να διαμορφώνεται στα 2 εκατ ευρώ.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της επιχείρησης, η PotPan προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς που έχουν ανάγκη.

Η επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των έτοιμων γευμάτων, έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με αρκετούς κλάδους και κυρίως με τον ξενοδοχειακό, καθώς η σωστή σχέση ποιότητας – τιμής βοηθά τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εξοικονομώντας κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι  η PotPan έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας με σκοπό τη μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του Covid19 αλλά και τη διασφάλιση των παρεχόμενων γευμάτων.

Στα γραφεία υπάρχει ιατρός διαθέσιμος για την άμεση διάγνωση πιθανών συμπτωμάτων με τη λήψη άμεσης δράσης, ειδική ομάδα δράσης για τον ιό και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για όλη την ομάδα των εργαζομένων της εταιρίας.

Για κάθε παραγγελία που προετοιμάζεται από την εταιρεία οι συνεργάτες φορούν ειδικά γάντια και τη συσκευάζουν σε χώρο που απολυμαίνεται συστηματικά ενώ οι οδηγοί εξοπλισμένοι με όλα τα μέσα προστασίας για τη διασφάλιση του τελικού προϊόντος.

 Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται προληπτικά ενώ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί ορίζονται κι ανανεώνονται από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – Παράδοση χωρίς επαφή

Για αυτό και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – IOM International Organization for Migration με έδρα την Λωζάνη, επέλεξε την PotPan να αναλάβει τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις δομές που διαχειρίζεται στην  κεντρική και νότια Ελλάδα καθώς και στην περιφέρεια Αττικής.

Στον διαγωνισμό που προκύρηξε ο ΔΟΜ τον Νοέμβριο για το σύνολο των δομών του, μέσα από τις μεγαλύτερες εταιρείες έτοιμων γευμάτων, η κοινοπραξία με επικεφαλής την PotPan εξασφάλισε μονοετές συμβόλαιο για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στις δύο μεγαλύτερες περιοχές της χώρας.