Πρόθυμοι να συζητήσουν για μια συνολική συμφωνία αναστολής καταβολής των μισθών είναι η Premier League και οι σύλλογοι των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας. Εξάλλου, συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ αυτών αύριο (1 Απριλίου)

Ο λόγος που τέθηκε στο «τραπέζι» μία τέτοια πρόταση είναι για να βοηθηθούν τα κλαμπ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στο «Νησί».

Παρ όλα αυτά, η PFA θα ζητήσει από τους συλλόγους αποδείξεις που θα δικαιολογούν αυτήν την αναστολή μισθοδοσίας, ενώ οι συζητήσεις θα περιστραφούν στο κατά πόσο θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια συλλογική σύμβαση.

Πάντως, Premier League και EFL είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, κάτι που φυσικά θα γίνει μόνο όταν είναι απόλυτα ασφαλές και το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου, η FA είχε ανακοινώσει ότι θα μοιράσει 50 εκατομμύρια λίρες στις ομάδες, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις αυτού του μήνα.

Στη συζήτηση που θα γίνει αύριο θα συζητηθούν τρόποι, ούτως ώστε να καλυφθούν και τα έξοδα του Απρίλη.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η σεζόν ολοκληρωθεί πρόωρα, οι σύλλογοι της Premier League θα χάσουν σχεδόν 760 εκ. λίρες μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Οι παίκτες της Λιντς (αγωνίζεται στην Championship) έχουν εθελοντικά συμφωνήσει σε μη καταβολή του μισθού τους, ενώ στους ποδοσφαιριστές της Μπέρμιγχαμ που αμείβονται με πάνω από 6.000 λίρες την εβδομάδα, ζητήθηκε μείωση 50% για τους τέσσερις επόμενους μήνες.