Πρέσβης Σερβίας: Τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα για φέτος

Την εκτίμηση ότι αναμένεται να φθάσουν στην χώρα μας περισσότεροι από 800.000 Σέρβοι τουρίστες έκανε ο πρέσβης της γειτονικής χώρας στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Πριν από δυο δύο χρόνια, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 2 εκατομμύρια Σέρβοι τουρίστες. Φέτος θα έρθουν 800.000 Σέρβοι. Είναι μεγάλος αριθμός, μπορεί να είναι και περισσότεροι. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη πως οι συμπατριώτες του «πραγματικά αισθάνονται στην Ελλάδα ασφαλείς και σαν στο σπίτι τους» και «έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα, στην κυβέρνηση, στον ελληνικό λαό».

«Οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας φρόντισαν έγκαιρα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν. Η Ελλάδα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Σέρβους πολίτες, και πραγματικά μας έλειψε πολύ η χώρα» υπογράμμισε ο κ. Σπασόγιεβιτς. Συμπλήρωσε μάλιστα πως έχει τεθεί ήδη σε ισχύ ψηφιακό πιστοποιητικό αμφίπλευρης αναγνώρισης, το οποίο γίνεται δεκτό και στις δυο χώρες.

Τέλος, ο κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς εξήγησε ότι η Σερβία είναι μία από τις λίγες χώρες της οποίας οι πολίτες μπορούν και επισκέπτονται την Ελλάδα, εξαιτίας της επιτυχημένης «επιχείρησης» εμβολιασμού της. Πάνω από το 50% του πληθυσμού της Σερβίας έχει εμβολιαστεί και είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό αυτό.