Ο πρίγκιπας Χάρι παρουσίασε χθες το Diana Award μέσω ενός βίντεο που έστειλε. Ο μικρότερος γιος της αδικοχαμένης «πριγκίπισσας του λαού» τίμησε με το βραβείο αυτό τους νέους που εργάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο.

Στο έργο του τον βοήθησαν ονόματα όπως η dame Έμα Τόμσον, ο Λίαμ Πάιν και η Μιράντα Χαρτ, που έδωσαν διαδικτυακά τα πολυπόθητα βραβεία σε νέους που ευελπιστούν να επιφέρουν μια αλλαγή στον κόσμο.

Την ημέρα που θα ήταν τα 59α γενέθλια της μητέρας του, ο Χάρι μιλώντας και εκ μέρους του αδελφού του Γουίλιαμ είπε ότι η Νταϊάνα «θα πολεμούσε στο πλευρό σας».

Στη συνέχεια, από την Καλιφόρνια όπου ζει πλέον μόνιμα, ο Χάρι αναφέρθηκε στο μήνυμα της Μέγκαν Μαρκλ για το «Black Lives Matter» και απολογήθηκε καθώς ο κόσμος δεν είναι ιδανικός για τους νέους αλλά και για τον ρατσισμό που είναι «ενδημικός».

«Η μητέρα μου υπήρξε έμπνευση για πολλούς από εσάς… Σαν κι εσάς, ποτέ δεν πήρε τον εύκολο δρόμο ή τον πιο δημοφιλή ή τον πιο βολικό, αλλά αντιπροσώπευε κάτι και βοήθησε αυτούς που το είχαν ανάγκη», κατέληξε στη συγκινητική ομιλία του.

Πηγή: harpersbazaar.com