Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι εικόνες που σημάδεψαν την κηδεία (pics+vids)

Το «τελευταίο» αντίο είπε χθες η Βρετανία στον πρίγκιπα Φίλιππο. Μετά από 73 χρόνια έγγαμου βίου, η βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει μόνη.

Μόνη της, στις μπροστινές θέσεις της εκκλησίας με την κάμερα να την δείχνει πολλές φορές να σκύβει το κεφάλι της με σεβασμό και να σκουπίζει τα δάκρυά της.

Πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα ήταν τοποθετημένη μια σύνθεση με λευκά άνθη, επιλεγμένα από την ίδια, με το κάθε άνθος να έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Επιπλέον, είχε τοποθετηθεί επάνω στο φέρετρο το σημείωμά της, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

Η 94χρονη βασίλισσα, αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε σύμφωνα με τα δικά της λόγια, η «δύναμη» της.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι η Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της τελετής, κρατούσε κοντά της με έναν συγκινητικό τρόπο, τον «βράχο» της.

Συγκεκριμένα, είχε μέσα στην τσάντα της τα λευκά μαντήλια που φορούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος στο πέτο του, από τον οίκο Kent & Haste και μια φωτογραφία του ζευγαριού, προς τιμήν του μακροχρόνιου γάμου τους.

Η μικρή φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στη Μάλτα, εκεί όπου έκαναν το «μήνα του μέλιτος». Ως νεόνυμφοι ζούσαν στη Villa Guardamangia, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαλέτα, μεταξύ των ετών 1949 και 1951.

Μετα το πέρας της τελετής στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου τo φέρετρο με τη σορό του δούκα του Εδιμβούργου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη στον Πύργο του Ουίνδσορ και η βασίλισσα οικογένεια μετά τη λήξη της τελετής αποχώρησε από τον ναό.