Άνω κάτω έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το παλάτι, αφού όπως μεταδίδει η Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τον χαμό του αγαπημένου της συζύγου αλλά και τα τερτίπια του γιού της Άντριου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο αποκομμένος από τα βασιλικά του καθήκοντα πρίγκιπας Άντριου μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Έπσταϊν, θέλει να εμφανιστεί στην κηδεία του πατέρα του με την στρατιωτική του στολή κάτι που δεν προβλέπεται.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Βασίλισσα πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 24 ώρες για την απάντηση που θα δώσει στον γιό της αφού όλα έχουν διευθετηθεί για την νεκρώσιμη ακολουθία του Φίλλιπου, εκτός από αυτήν τη λεπτομέρεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο πρίγκιπας Χάρι μετά το Megxit δεν θα παραστεί στην κηδεία με στολή αλλά με κοστούμι που θα φέρει τα παράσημά του.

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταδοθεί το Σάββατο από τα βρετανικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ,που απέτισαν φόρο τιμής στον παππού τους χθες, αναμένεται να σταθούν δίπλα-δίπλα, στη βασιλική νεκρώσιμη ακολουθία.

Το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου θα τοποθετηθεί σε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να σχεδιάσει, για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία. Το όχημα θα προχωρήσει αργά στην περιοχή του κάστρου πριν από την κηδεία, καλυμμένο με τη σημαία, ένα στεφάνι από λουλούδια, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του εκλιπόντος.

Η μεταφορά από την είσοδο του κάστρου του Ουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι θα διαρκέσει 8 λεπτά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή, ακολουθώντας το φέρετρο, μαζί με έξι εργαζόμενους του παλατιού.

Τα περισσότερα άτομα από την ακολουθία δεν θα μπουν στο παρεκκλήσι για την κηδεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα μπουν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο γραμματέας του Δούκα, Αρτσι Μίλερ Μπάκγουελ.

Περίπου 30 συγγενείς αναμένεται να παραβρεθούν στην κηδεία. Στους Βρετανούς έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν την κηδεία από την τηλεόραση.