Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών γνωστοποίησε ότι μετά από ενημέρωση που είχε από μέλη του (κυρίως από τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης) για καθυστέρηση στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, απευθύνθηκε στην ΑΑΔΕ για την επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο, «ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα και προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να καταβληθεί το ποσό των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρόβλημα ενδεχομένως παρουσιάστηκε εξαιτίας κάποιων τυπικών λαθών κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και αναμένεται να διορθωθεί άμεσα».

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει:

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πιτσιλή για το ενδιαφέρον που επέδειξε. Είναι σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, να υπάρχει η ειλικρινής διάθεση για την επίλυση τέτοιων γραφειοκρατικών θεμάτων. Η συνεργασία μας δεν σταματά εδώ. Το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει την προσπάθεια, έτσι ώστε μην υπάρξει κανένα μέλος του που δεν θα πάρει ότι δικαιούται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ