Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “La Repubblica”, ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα τάχθηκε υπέρ της συνέχισής του πρωταθλήματος. 

«Σέβομαι την επιστήμη, αλλά δεν μπορώ να τα παρατήσω. Εργαζόμαστε για το “πώς θα επιστρέψουμε στη δράση, όχι στο πότε. Όταν η Ιταλία “ζωντανέψει” ξανά και υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ξαναρχίσουν άλλοι τομείς, το ποδόσφαιρο επίσης θα επιστρέψει. Το λέω ξεκάθαρα: το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί, υπάρχει χρόνος. Η κυβέρνηση, η Λίγκα, η ομοσπονδία, οι γιατροί, όλοι μαζί θα αποφασίσουμε υπεύθυνα. Όλο το σύστημα θα επωφεληθεί από την επανεκκίνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 

Ακολούθως ο Γκράβινα επικρότησε την άρνηση της Γιουβέντους να λάβει ένα πρωτάθλημα στα “χαρτιά”, σε περίπτωση οριστικής διακοπής, σημειώνοντας πως: «Μόνο το ομοσπονδιακό συμβούλιο θα μπορούσε να αποφασίσει κάτι τέτοιο, αλλά η στάση της Γιουβέντους είναι αξιοσημείωτο. Και για μένα το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζεται στο γήπεδο». 

Στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν παιχνίδια στη Βόρεια Ιταλία, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό. 

«Είναι πιθανό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς αγώνες στον Βορρά, αλλά όχι μόνο σε μία πόλη. Δεν μπορούμε να παίξουμε 10 ματς στο ίδιο γήπεδο σε ένα Σαββατοκύριακο. Χρειαζόμαστε επίσης και 20 αθλητικά κέντρα. Η νέα σεζόν δεν θα ξεκινήσει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη. Δεν έχουμε προθεσμία για να ξεκινήσουμε ξανά, θα συμβαδίσουμε μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αν μας αφήσουν να παίξουμε στις αρχές Ιουνιου, υπάρχει χρόνος για να τελειώσουμε στα τέλη Ιουλίου», δήλωσε.