Προειδοποιήσεις για σεισμούς μέσω Android και στην Ελλάδα

Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία αποτελούν δύο περιοχές του πλανήτη που πλήττονται από πολλούς σεισμούς μέσα σε ένα έτος. Πλέον, αποτελούν τις δύο χώρες, εκτός από τις ΗΠΑ, στις οποίες επεκτείνεται η λειτουργία προειδοποιήσεις σεισμού του Android.

Όσον αφορά τους σεισμούς, και επειδή συμβαίνουν μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν πως το 50% των τραυματισμών θα μπορούσε να αποτραπεί αν οι πολίτες είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, μερικά δευτερόλεπτα πριν, για να προστατευτούν.

Έτσι, το Android Earthquake Alerts System, χρησιμοποιεί τα επιταχυνσιόμετρα που διαθέτουν οι συσκευές με λογισμικό Android για να ανιχνεύσει σεισμική δραστηριότητα.

Αν το τηλέφωνο ανιχνεύσει κούνημα που μοιάζει με σεισμό, τότε στέλνει σήμα στον αντίστοιχο server ανίχνευσης σεισμών μαζί με την τοποθεσία του.

Asset3_nocaption (1).gif

Αν ο server δεχθεί πολλές πληροφορίες από συσκευές, τότε διαπιστώνει πως γίνεται σεισμός και στέλνει ειδοποίηση σε όλα τα κινητά της περιοχής.

Όλα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου για να προστατευτεί κάποιος ενώ ενημερώνεται άμεσα και το Google Search αν κάποιος πατήσει στην αναζήτηση τη λέξη «σεισμός».

Όσοι χρήστες δεν θέλουν να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις, μπορούν να τις απενεργοποιούν από τις ρυθμίσεις της συσκευής.