Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος που παρίστανε το γιατρό, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 47χρονος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία και ισχυριζόταν ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες και κυρίως καρκίνο. Εις βάρος του, επίσης, έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τις οικογένειες των θυμάτων του, με τις αποκαλύψεις να είναι ανατριχιαστικές.

Αυτός είναι ο 47χρονος – Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία του

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.»

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».