Τις δράσεις του για τη φροντίδα των αστέγων της πρωτεύουσας ενισχύει σημαντικά ο Δήμος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος προχώρησε ήδη σε ανασχεδιασμό των επιτόπιων παρεμβάσεων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α), ενώ διπλασίασε τις βάρδιες του streetwork.

Ταυτόχρονα, ενίσχυσε τα Κέντρα με πέντε υπερσύγχρονα οχήματα και εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχίατρο και ψυχολόγους). Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις στον δρόμο από το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ σε καθημερινή βάση.

Συγκεκριμένα, καταγράφουν τις ανάγκες των αστέγων, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, τους ενημερώνουν για τις δομές και τα προγράμματα υποδοχής και τους προσφέρουν άμεση βοήθεια (τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα).

Σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, όλος ο μηχανισμός του ΚΥΑΔΑ τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή, ενώ κάνει επιτόπιες παρεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όσον αφορά στην εν λόγω δράση, ο Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνει: «Πρόνοια και φροντίδα σημαίνει ο Δήμος να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που τον έχουν ανάγκη, όποια στιγμή, σε κάθε σημείο της πόλης. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό να γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο και αξιοπρέπεια.

Αυτοί είναι οι λόγοι που εκσυγχρονίζουμε και ενισχύουμε το δυναμικό και τον εξοπλισμό μας. Οι άνθρωποι της Αθήνας, με όποιο πρόβλημα, είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι οι ψυχές που μας χρειάζονται με πράξεις, κάθε μέρα».