Προς κατάθεση η ρύθμιση για την άδεια των γονιών με ανήλικα που νοσούν - Τι προβλέπει | sxoleia taxeis 1

Η άδεια θα «βαραίνει» το κράτος και τον εργοδότη, ενώ θα ρυθμίζονται με κοινό τρόπο οι ανάγκες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Έτοιμη προς κατάθεση ακόμη κι εντός της ημέρας είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για την άδεια ειδικού σκοπού των γονέων που έχουν ανήλικο/ανήλικα, τα οποία νοσούν με κορωνοϊό.

Πρόκειται για επικαιροποίηση, καθώς η ρύθμιση θα πρέπει να «απαντά» στα νέα πρωτόκολλα και επιδημιολογικά δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη των σχολείων βρέθηκαν 25.000 κρούσματα μέσα από τη διενέργεια των υποχρεωτικών self test.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση θα αποσυνδέει εφεξής το δικαίωμα άδειας ειδικού σκοπού εργαζόμενου γονέα στο δημόσιο από την προϋπόθεση να κλείσει το τμήμα ή το σχολείο που φοιτά το παιδί του.

Οι μέρες της άδειας θα ανταποκρίνονται στα ισχύοντα εκάστοτε πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Για παράδειγμα, σήμερα οι νοσούντες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άδεια θα καλύπτεται από το κράτος και τον εργοδότη, ενώ θα ρυθμίζονται με κοινό τρόπο οι ανάγκες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.