Σε μέτρα σκληρού lockdown όπως στην Αττική προσανατολίζονται οι ειδικοί της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τις περιοχές της Αχαΐας, της Εύβοιας και του Ρεθύμνου λόγω υψηλού ιικού φορτίου.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, όμως η περίπτωση της θεωρείται ανησυχητική αλλά όχι σε τόσο κρίσιμο σημείο ώστε να τεθεί εκ νέου υπό καθεστώς σκληρού lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένονται να συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ποια η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές αυτές

Είναι ενδεικτικό της εικόνας της επιδημιολογικής κατάστασης πως χθες Πέμπτη 11/2 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 93 νέα κρούσματα στην Αχαΐα και 35 στην Εύβοια.

Την Τετάρτη, στις περιοχές σημειώθηκαν 112 και 57 μολύνσεις αντίστοιχα ενώ υπενθυμίζεται πως σε σκληρό lockdown έχει τεθεί μόνο η πόλη της Πάτρας.

Στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν χθες 12 νέες μολύνσεις, όμως την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 42 νέα κρούσματα. Στην Κρήτη υπάρχει μια γενικότερη τάση επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς και στο Ηράκλειο καταγράφηκαν χθες 24 κρούσματα.

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια σχετική βελτίωση, ωστόσο υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που εισηγούνται άμεσα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα ενώ υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν να περιμένουν.

Χθες, στην πόλη καταγράφηκαν 129 νέες μολύνσεις ενώ την Τετάρτη σημειώθηκαν 101 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, ανησυχητική είναι η εικόνα από τα λύματα της πόλης, καθώς παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει το ΑΠΘ.