Η επέτειος του Πολυτεχνείου φέτος δεν θα θυμίζει καθόλου τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η πανδημία της Covid-19 δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα, έντονη είναι η πίεση και ο αναβρασμός που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς οι αντιδράσεις από τον κόσμο έχουν αρχίσει ήδη.

Ωστόσο, η εφαρμογή των μέτρων της Αστυνομίας έχει ξεκινήσει . Με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας να είναι πλέον δεδομένη, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναμένεται να κάνει δηλώσεις το μεσημέρι και έκκληση στον κόσμο να συμμορφωθεί στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από χθες το μεσημέρι, όμως έχουν αρχίσει τα μικρο-επεισόδια, καθώς περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με την Αστυνομία- έχουν μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παραμένουν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό τον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Χαρακτηριστικά δηλώνουν: «Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη»

Παράλληλα, ενημερώνουν ότι θα απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.

Πριν από λίγο μάλιστα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο γυναικών που προσπάθησαν να πλησιάσουν το Πολυτεχνείο και να μοιράσουν τρόφιμα στους καταληψίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα τους. Αυτό ωστόσο φυσικά δεν έγινε δεκτό από την αστυνομία που προσπάθησε να τις εμποδίσει προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.