Προσφυγικό: Στην Αθήνα αύριο ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ | grandi

Με το προσφυγικό να αποτελεί πλέον σημείο αιχμής, η αυριανή επίσκεψη στην Ελλάδα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι αποκτάει ξεχωριστή σημασία.

Ο κ. Γκράντι φτάνει στη χώρα μας σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει το σχέδιο της για την αντιμετώπιση του προβλήματος και παράλληλα έχει ξεκινήσει την προσπάθεια της διεθνοποίησης του.

Το πρόγραμμα του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που έχουν άμεση σχέση με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Παράλληλα θα συμμετάσχει  σε συζήτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής, θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και στελέχη άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά την διήμερη παραμονή του στην Ελλάδα, ο Φίλιπο Γκράντι θα μεταβεί και στη Λέσβο, προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο, ενώ το πρόγραμμα του περιλαμβάνει και επίσκεψη σε κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης που λειτουργεί η οργάνωση ΜΕΤΑδραση, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας.