Οι ομάδες προσφύγων που άφησε το πρωί η Τουρκία, συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, με αποτέλεσμα η Αθήνα να εξετάσει το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το κλείσιμο του σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού μεταναστών-προσφύγων.

Στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία που τις επόμενες ώρες θα ενισχυθεί σημαντικά, ώστε να διασφαλιστεί η αποτροπή εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα

Μετά το κλείσιμο των συνόρων στις Καστανιές, μια ομάδα μεταναστών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας. Σύμφωνα με την yenisafak.com, είναι περίπου 100 άτομα.

Συνομιλίες με το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα μετά το νέο κύμα προσφύγων που είναι καθ οδών, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για να αυστηροποιηθούν στον μέγιστο βαθμό οι έλεγχοι στα σύνορα, σε θάλασσα και ξηρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.