Προσοχή: Επιτήδειοι παριστάνουν διοργανωτές δοκιμασιών τύπου Squid Game και εξαπατούν υποψήφιους «παίκτες»

Νέα απάτη αποκαλύφθηκε που έχει ως πηγή έμπνευσης την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Netflix, «Squid Game». Έτσι λοιπόν επιτήδειοι «ξεχύθηκαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά μέσω Facebook, διαφημίζοντας ότι έχουν τη δυνατότητα να στήσουν παρόμοιες δοκιμασίες σε κρυφές τοποθεσίες της Αττικής.

Το concept είναι το εξής: Ζητάνε δε από τους ενδιαφερόμενους, να προκαταβάλουν 25 ευρώ (το άτομο) ως κόστος συμμετοχής για την δοκιμασία που δήθεν θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Οκτωβρίου σε άγνωστη τοποθεσία, εντός του λεκανοπεδίου.

Screenshot_20211015_152401

«Θα λάβεις την κάρτα σου, με την ώρα και το μέρος (εντός Αττικής) και τον τρόπο πληρωμής» ειναι η απάντηση που έδωσαν σε… υποψήφιο διαγωνιζομενο που επικοινωνησε μαζι τους, αφήνοντας υπονοούμενα οτι οι δοκιμασίες που θα λάβει μέρος, θα ειναι αντίστοιχες με εκείνες που παρακολουθησαμε στη σειρά του Netflix.

received_1049475059130148

Ανωτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν ανέφερε ότι η παραπάνω «πρόσκληση» δεν είναι τίποτα περισσότερο απο «μια καλοστημένη απάτη που στοχεύει σε αφελείς αλλα και στη νεολαία, η οποιά έχει την περιέργεια να δοκιμαζει πράγματα που βλεπει στη τηλεόραση ή το διαδίκτυο».