Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, το οποίο εντοπίστηκε να λειτουργεί με ζωντανή μουσική και θαμώνες.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση συμμετέχει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ενώ, όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, φαίνεται ότι οι πολίτες εμπιστεύονται το τηλεφωνικό κέντρο 1520 για τις καταγγελίες τους καθώς η αντίδραση είναι άμεση.

Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκαν συνολικά 16 συλλήψεις για παράβαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού ενώ κόπηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 424.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ακόμη 2.405 κρούσματα και 49 νέους θανάτους. Παράλληλα, οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ανήλθαν σε 464, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι πλέον 521. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417.