Ζέττα Μακρή: Θέλουμε άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων στις 5 Απριλίου

Πρώτα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, προς το τέλος Μαρτίου, και μετά θα ακολουθήσει το άνοιγμα των Δημοτικών.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ως προς την προτεραιοποίηση για το ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν πρώτοι στα θρανία.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση, ανάλογα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, γιατί πλέον θεωρείται πιο σημαντικό οι μαθητές της Γ Λυκείου που έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις να γυρίσουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Επίσης, επειδή μέχρι τώρα άνοιγε πρώτα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων είναι αυτοί που για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχουν μείνει εκτός των σχολικών τάξεων.

Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα όπως το σημείωσε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη «Βραδυνή της Κυριακής», είναι να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια και Λύκεια, μέχρι και το τέλος του Μαρτίου.

Τον Απρίλιο να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο, εφόσον θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60, και θα έχει χτιστεί ένα τοίχος ανοσίας, να ανοίξει και ο τουρισμός.