Μια σειρά προθεσμιών που  εκπνέουν  μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι.  Αναλυτικά τέσσερις είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες των επόμενων  ημερών  : 

1. Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας  λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα 7.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών – για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες – έχουν ως εξής: 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών, 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω, 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

 2. Την Τετάρτη  λήγει η παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών που προέρχονται από την παραχώρηση κατοικίας σε οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οπως ανακοινώθηκε οι δικαιούχοι οικιστές του τ. ΟΕΚ μπορούν να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία, ανά την επικράτεια, τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών (304,41 ευρώ ανά τμ), καθώς και να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση.

3.Μέχρι το τέλος του μήνα υποβάλλονται αιτήσεις για την «εθνική σύνταξη». Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους που έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη αλλά ακόμα δεν έχει βγει η σχετική απόφαση.  Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ . Το ποσό ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και την ηλικία διαμορφώνεται στα 360 ή στα 384 ευρώ. 

4.Στις 31 Μαρτίου θα καταβληθούν τα επιδόματα  από τον ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ αυτών  είναι το επίδομα παιδιού σε 627.113 δικαιούχους, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 269.948 άτομα και το επίδομα γέννησης σε 12.529 δικαιούχους. Το σύνολο των χρημάτων που θα καταβληθούν ανέρχονται σε 338, 6 εκατομμύρια ευρώ.