Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Τι βρέθηκε στο επίκεντρο

Για να μην το κουράζουμε : Ο Πρωθυπουργός όταν ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής γνωρίζει για τι μιλάει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι ακριβώς! Περίπου…

Αυτό, ως δεδομένο, δίνει χώρο άπλετο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στριμώχνει τον Αλέξη Τσίπρα με ευκολία.
Κι όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την πίεση, αρχίζει τα τσιτάτα. «Σας βαρέθηκε ο λαός», «είστε κυβέρνηση των μονοπωλίων», «φοβάστε να πάτε σε εκλογές» κλπ.
Αυτή τη φορά μάλιστα το πήγε παρακάτω, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό. Του είπε ότι ενώ παριστάνει το δημοκράτη, με τάσεις προς το κέντρο, αναζητεί ψήφους στη Χρυσή Αυγή! Ο Μητσοτάκης…
Αυτό το είπε ο πολιτικός που όταν ήταν Πρωθυπουργός δεν έβρισκε αίθουσα δικαστηρίου για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή…
Ο Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο ότι είναι αλαζόνας, προφανώς επειδή ο αρχηγός της κυβέρνησης εκθέτει την αμάθεια (ούτε καν την ημιμάθεια) του αντιπάλου του στα σοβαρά θέματα που συζητούνται στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Βγήκε ξανά στην επιφάνεια η άγνοια του Αλέξη, όταν ξεκίνησε η κουβέντα για τις επιχειρήσεις της Γαλλίας, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία. Φαίνεται πάντως ότι η μπάλα στην Κουμουνδούρου έχει χαθεί εντελώς.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για : «επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει έλλειψη στρατηγικής! (ανακοίνωση, 29/9).
Στη Βουλή ο Τσίπρας είπε : «Δεν συναινούμε σε μία λάθος στρατηγική».
(ομιλία του, 7/10). Τελικά η στρατηγική τι είναι, ορθή ή λάθος;
Ποια Ελλάδα πρέπει να βλέπουν οι πολίτες της ;
Αυτή που μπορεί να έχει ρόλο στη διεθνή σκηνή, ή την άλλη της εσωτερικής φαγωμάρας, που κάποιοι επιλέγουν να ζει με το «εμείς και εσείς;».
Είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να βρει επιχειρήματα. Όχι επειδή τέτοια δεν υπάρχουν, αλλά γιατί πρέπει κάποιος να τα εκφράζει σωστά…