Πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Προβάδισμα για ΝΔ - Διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου

Διαφορά 10,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία. 

Οι καταγραφές αναφέρονται στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη ΔΕΘ από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,9%.

MRB2
MRB1
MRB3

Η δημοσκόπηση της ΜRB περιείχε και ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ένας στους τέσσερις (25,1%) δηλώνει ότι κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση ενώ το 50% θεωρεί προς την λάθος.  Στα αξιοσημείωτα από τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι και το γεγονός ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρεί ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν προς την λάθος κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το 30,4% τα κρίνει θετικά ενώ το 58,4% αρνητικά.  Μόλις το 24,3% αναφέρει ότι υπάρχει κάποιο μέτρο που τον αφορά ενώ το 51% δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό δεν τον αγγίζουν.  Το ποσοστό – περίπου 25% – το οποίο δεν εκφέρει σαφή άποψη στο συγκεκριμένο ερώτημα δείχνει s;ymfvna me ton Διευθύνων Σύμβουλο της ΜRB Hellas ότι τα μέτρα δεν έxουν ακόμη αφομιωθεί από το σύνολο του πληθυσμού.

Τέλος, σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας θατικά αξιολογούν την κυβερνητική διαχείριση το 39,9% και αρνητικά το 54%. Στην ερώτηση όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κατάφερνε καλύτερα το 32,9% λέει Ναι και το 58,4% εκτιμά ότι θα τα πήγαινε χειρότερα.