Το Hyundai Kona N είναι προ των πυλών και οι πρώτες τεχνικές πληροφορίες θέλουν το hot SUV να εξοπλίζεται τελικά με τον 2.0 T-GDi.

Το δημοφιλές compact crossover θα είναι το πρώτο υψηλών επιδόσεων SUV της Hyundai. Παρέα με το i30 N και το i20 N, σηματοδοτεί την μεγάλη επίθεση της κορεάτικης φίρμας στις πιο οδηγοκεντρικές προτάσεις.

Οι πρώτες τεχνικές πληροφορίες για το Kona N που θα ενισχύσει την «N» με τον καλύτερο τρόπο, λένε ότι κάτω από το καπό δεν θα βρίσκεται τελικά ο 1.6 T-GDi των 204 ίππων του i20 Ν.

Όπως όλα δείχνουν η Hyundai έχει επιλέξει τον πιο ισχυρό 2.0 T-GDi που θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων N DCT.

Έρχεται το ανανεωμένο καυτό Hyundai i30 N (vid)

Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιες λεπτομέρειες, να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σύνολο στο ανανεωμένο i30 Ν του 2020, αποδίδει 250 ίππους στην πρώτη έκδοση και 280 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση Performance.

Το κλασικό 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 5,9”, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αντίστοιχες επιδόσεις και για το αναμενόμενο καυτό compact SUV.

Στο βασικό εξοπλισμό αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων το δυναμικό body kit με τη μεγάλη αεροτομή πίσω και το τριγωνικό φως των φρένων, το Launch Control και οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου που φιλοξενούν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μια… πρώτη γεύση από το ανανεωμένο Kona στην έκδοση N Line.

Στα πρώτα video teaser, η Hyundai δίνει έμφαση στον συνδυασμό πρακτικού και σπορ, ενώ τονίζεται και ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Η επίθεση του Hyundai i20 N των 204 ίππων (vid)