Την πρώτη του ομιλία ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο Τζο Μπάιντεν, λίγες στιγμές μετά την ορκομωσία του το απόγευμα της Τετάρτης.

«Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, αυτή είναι η ημέρα της Δημοκρατίας» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αφού ορκίστηκε ως 46ος πρόεδρος.

Ο κ. Μπάιντεν απηύθυνε ένα ενωτικό μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό που διχάστηκε έντονα από την εισβολή στο Καπιτώλιο, που άφησε πίσω της νεκρούς, τραυματίες και εικόνες χάους.

«Η θέληση και η βούληση του λαού εισακούστηκε» τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως η Δημοκρατία είναι πολύτιμη αλλά και εύθραυστη: «η Δημοκρατία είναι εδώ και έχει επικρατήσει» επανέλαβε.

Μάλιστα, ευχαρίστησε όλους τους προκατόχους του αξιωμάτος που ανέλαβε και εκείνος από σήμερα, από όλα τα κόμματα, δίχως φυσικά να κατανομάζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δική μου ελπίδα βρίσκεται στο να ενώσουμε τον λαό. Για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Αμερικής απαιτείται κάτι παραπάνω από λόγια, να έχουμε ενότητα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Η δική μου ελπίδα βρίσκεται στο να ενώσουμε τον λαό».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην πανδημία της COVID-19, επισημαίνοντας πως ο κορωνοϊός μπορεί να νικηθεί «αν δράσουμε σαν έθνος» ενώ απευθυνόμενους στους Αμερικανούς πολίτες, σημείωσε πως θα είναι πρόεδρος για όλους, ενώ θα πολεμήσει και για όσους δεν τον υποστήριξαν.

«Ενώπιον του Θεού και όλων σας, πάντα θα είμαι μαζί σας, θα προστατεύω το Σύνταγμα και την Αμερική» κατέληξε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.