Πρωτοχρονιά: Φαντασμαγορική υποδοχή του 2021 στην Ελλάδα - Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα

Η φετινή πρωτοχρονιά ήταν σίγουρα διαφορετική, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων.

Από τις 22:00 το βράδυ είχε τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν δρακόντεια και οι μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο εφόσον συνέτρεχαν λόγοι εργασίας ή υγείας. Η μετακίνηση σε αυτές τις περιπτώσεις γινόταν με βεβαίωση εργοδότη ή αποστολή σχετικού SMS.

Όσον αφορά στα ρεβεγιόν στα σπίτια, επιτρεπόταν η παρουσία μέχρι 9 ατόμων, προερχόμενα από το πολύ δύο διαφορετικές οικογένειες.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας η υποδοχή του 2021 ήταν φαντασμαγορική, ασχέτως αν οι δρόμοι ήταν άδειοι, με τα βεγγαλικά να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Ο δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα, σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς την παρουσία κοινού.

Από την πλευρά του, ο δήμος Πειραιά υποδέχτηκε το νέο έτος με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και φωτισμών με φόντο το μεγάλο λιμάνι.

Ο Πύργος του Πειραιά σήμανε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021, με τα φώτα του να αναβοσβήνουν σε ένα ειδικά προγραμματισμένο θέαμα με εντυπωσιακά χρώματα.

pyrgos pyrotexnimata

Πυροτεχνήματα φώτισαν και τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Μερικές ώρες πριν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί σε δηλώσεις τους έκαναν έναν απολογισμό του 2020 στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το 2021.