Πρώτος θάνατος στο Περού από «flurona»

Ο ασθενής που κατέληξε ήταν ηλικιωμένος, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστος

Τον πρώτο θάνατο στο Περού από «flurona», της ταυτόχρονης μόλυνσης από γρίπη και κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ διευκρίνισε ότι το θύμα ήταν 87 χρονών, είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε εμβολιαστεί.

Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις, στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού, σύμφωνα με τον Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου.

Ο λόγος για έναν ανήλικο και έναν 40χρονο πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κ. Μουνάικο. Ο επιστήμονας παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά του Covid όσο και κατά της γρίπης, καθώς αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου».

«Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

Την Τρίτη, το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής «Όμικρον» τον Δεκέμβριο. Έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 309 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης.