Προϋπολογισμός χωρίς «μποναμάδες»

Κατατίθεται στη Βουλή την Παρασκευή ο προϋπολογισμός, δίχως επιπλέον παρεμβάσεις

Μόνο ό,τι περιλάμβανε το «πακέτο της ΔΕΘ» θα περιλαμβάνει και ο προϋπολογισμός, που κατατίθεται στη Βουλή σήμερα, Παρασκευή, που σημαίνει πως δεν θα ενταχθούν σε αυτόν πρόσθετες παρεμβάσεις.

Τη διευκρίνιση είχε άλλωστε σπεύσει να κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επικαλέστηκε τη «δίδυμη κρίση» ενεργειακή και υγειονομική, η οποία δεν αφήνει δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω ελιγμούς.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος άφησε ανοιχτή μία «χαραμάδα», αναμένοντας τις ανακοινώσεις για την πορεία των εσόδων στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η όποια υπέρβαση θα δοθεί ως εφάπαξ μέρισμα τις Γιορτές, αν αυτή όμως δεν χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη ενίσχυση για το ενεργειακό κόστος, τη στιγμή που γίνεται λόγος για «μέτρα ανάγκης», τα οποία αφορούν τη «δίδυμη κρίση».

Την ίδια ώρα, οι προβολείς στρέφονται στην έκθεση της Moody’s για την ελληνική οικονομία, με το Οικονομικό επιτελείο να ελπίζει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας.