Γράφει ο Φάνης Καραμπατσάκης

Ένα 24ωρο μετά την φρικτή επίθεση με το βιτριόλι το κόκκινο αυτοκίνητο της 34χρονης ασφαλίστριας παραμένει παρκαρισμένο όπως το άφησε προτού κατευθυνθεί πεζή στην δουλειά της χθες το πρωί. Η ίδια εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο αριστερό της μάτι και πάρα πολύ σοβαρά χημικά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.Αποκλεισμένος επίσης παραμένει ο χώρος της επίθεσης (διάδρομος και ασανσέρ) όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του vradini.gr, καθώς υπάρχει ακόμη το επικίνδυνο χημικό και η καυστική ουσία .

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ τόνισε στους αστυνομικούς πως: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό».

 Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση χθες το πρωί, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, δεν ήταν σε θέση να πει κάτι περισσότερο στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξεταστεί ως τώρα, ο πρώην και ο νυν σύντροφός της, οι γονείς της που είναι διαρκώς δίπλα της στο νοσοκομείο, αρκετοί φίλοι και φίλες της, αλλά και συνάδελφοι της. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο vradini.gr ότι η γυναίκα με τα μαύρα ρούχα και την χειρουργική μάσκα που κατά πάσα πιθανότητα πέταξε το βιτριόλι, παρέμεινε για λίγα λεπτά στον χώρο, έκανε την ανύποπτη και ρωτούσε να μάθει την κατάσταση της υγείας της 34χρονης, η οποία ουρλιάζοντας από τους πόνους, ζήτησε βοήθεια από παρακείμενο φαρμακείο. Στην συνέχεια σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα εξαφανίστηκε. Άλλος μάρτυρας μας είπε ότι ελάχιστοι από τους παριστάμενους έσπευσαν να βοηθήσουν την παθούσα, ίσως γιατί δεν ήξεραν πως να το κάνουν. Ένας που προσπάθησε της έριξε νερό, προκαλώντας περισσότερη ζημιά.

Οι επιθέσεις με βιτριόλι ήταν σε έξαρση τις δεκαετίες του 50 και του 60 από γυναίκες τις οποίες οι αστυνομικοί συντάκτες της εποχής χαρακτήριζαν «βιτριολίστριες». Ο κυριότερος λόγος ήταν η ερωτική αντιζηλία και άσβεστο μίσος που όπλιζαν το χέρι της δράστριας. Στην Ελλάδα είχε πολλά χρόνια να επανεμφανιστεί αυτό το φαινόμενο με τελευταία επίθεση τον Δεκέμβριο του 2008 εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα για άλλους λόγους.