Αν μεταμορφώσουμε τη Διατροφή… αναδύεται η Αφροδίτη…

Ενδεικτικό ίσως αποτελεί το γεγονός ότι αν αναγραμματίσουμε τη λέξη διατροφή προκύπτει η λέξη Αφροδίτη. Η διατροφή οφείλει να υπηρετεί την αρμονία και την εσωτερική αλλά και εξωτερική ομορφιά. «Η ουσία της μαγειρικής έγκειται στην προσφορά της μεγίστης δύβατης ηδονής χωρίς την πρόκληση νόσου” λέει κάπου στο Συμπόσιο του Πλάτωνα ορίζοντας την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων για τη διατροφή. Μέσα λοιπόν από αυτή τη στήλη κάθε εβδομάδα θα προτείνουμε συνταγές που συνδυάζουν απλότητα και αυθεντικότητα στη γεύση.

ΥΛΙΚΑ 2 φρεσκα κρεμμυδακια –

Μισο φινοκιο –

1 καροτο –

200γρ ντοματακια –

3σκελιδες σκορδο –

1 πιπεριτσα τσιλι –

8-10 ελιες(βγαζω το κουκουτσι) –

Λαδι –

Αλατι –

Πιπερι –

2 τσιπουρες των 400γρ –

Μαιντανος(1 ματσακι) –

Δυοσμος(1ματσακι) –

1 λεμονι –

150ml λευκο κρασι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκοβω τα κρεμμυδακια,το φινοκιο και το καροτο. Κοβω τα ντοματακια στη μεση. Ψιλοκοβω το σκορδο και τη πιπεριτσα. Ξεπλενω τις ελιες. Βαζω 1 κσ λαδι σε ενα μεγαλο τηγανι σε υψηλη φωτια. Σωταρω τα κρεμμυδακια το φινοκιο και το καροτο για 5 λεπτα. Μετα ριχνω τα ντοματακια ,το σκορδο,τη πιπεριτσα και τις ελιες. Ανακατευω τακτικα για 2-3 λεπτα. Αλατοπιπερωνω τα ψαρια και βαζω στις κοιλοτητες τους τα μισα μυρωδικα.

Τοποθετω τα ψαρια πανω απο τα λαχανικα και σβηνω με το κρασι.Ριχνω περιπου 200 ml νερο και σκεπαζω το τηγανι μου αφηνωντας τα ψαρια μου να σιγοβρασουν για 8 λεπτα σε υψηλη φωτια. Ριχνω ξυσμα λεμονιου στα υπολοιπα μυρωδικα και τα ανακατευω. Ξεσκεπαζω τα ψαρια και τα αφηνω για ακομη 1 λεπτο.

Διαπιστωνω οτι τα ψαρια ειναι ετοιμα αν το κομματι της σαρκας που βρισκεται διπλα στη ραχοκοκκαλια ξεκολλαει ευκολα.Μεταφερω τα ψαρια σε ενα μεγαλο πιατο ριχνωντας απο πανω τα λαχανικα και τους χυμους απο το τηγανι. Ραντιζω με εξτρα ελαιολαδο και με τα υπολοιπα μωρωδικα και τελειωνω πασπαλιζοντας με το χυμο λεμονιου.

Για την Βραδυνή η ΑΦΡΟΔΙΤΗ