Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Η ΠτΔ θα επισκεφθεί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη στο Κας που βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο, ενώ ζητά διάλογο με την Ελλάδα.