Πτωτικές τάσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα χθεσινά υψηλά επίπεδα ρεκόρ στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα επέτεινε τους φόβους, ύστερα και από έρευνα σύμφωνα με την οποία ο ιός είναι πιο μολυσματικός σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Οι κάτοικοι της νοτιοκορεατικής πόλης Ντεγκού κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς 23 νέα κρούσματα στη χώρα συνδέονται με λειτουργία σε εκκλησία της πόλης. Η είδηση αυτή δημιούργησε φόβους για τον παγκόσμιο αντίκτυπο της επιδημίας, παρόλο που η Κίνα ανακοίνωσε σημαντική πτώση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:02 ώρα Ελλάδας, αφού ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στην προηγούμενη συνεδρίαση εν μέσω προσδοκιών για μια ακόμα παρέμβαση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας. Η τράπεζα μείωσε σήμερα το βασικό της επιτόκιο, αλλά οι γενικότερες ανησυχίες για τον αντίκτυπο του νέου ιού στις επιχειρήσεις οδήγησαν πτωτικά τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ