Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, υπό το βάρος των απωλειών της Γουόλ Στριτ χθες το βράδυ μετά την αναθέρμανση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 1,3% στις 10.12 (ώρα Ελλάδας), με τις τεχνολογικές μετοχές να κάνουν βουτιά 2,7%. Οι μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες έχασαν χθες τη δυναμική τους καθώς η Καλιφόρνια έκλεισε τα μπαρ, απαγόρευσε τα γεύματα σε εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες για να περιορίσει την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, προκαλώντας φόβους ότι θα επιβραδυνθεί η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον απέρριψε χθες τις αμφισβητούμενες αξιώσεις της Κίνας σε πόρους στη Νότια Σινική Θάλασσα, μία κίνηση που το Πεκίνο υπογράμμισε ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή. Η τελευταία αντιπαράθεση επηρέασε αρνητικά το κλίμα ανάληψης κινδύνων, παρά το ότι οι επενδυτές ήλπιζαν πως οι εταιρείες θα καταγράψουν καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ