Την ομάδα του public.gr έρχεται για να ενισχύσει ο Antoine Brouwer(φωτό), διεθνές στέλεχος με μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές.

«Το μέλλον του retail είναι ηλεκτρονικό και η Public θα είναι η εταιρεία με την ηγετική θέση», δήλωσε ο CEO της Public-MediaMarkt Χρήστος Καλογεράκης, σχολιάζοντας τη  διεθνή μεταγραφή από την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.  

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Ο Antoine διαθέτει μοναδική εμπειρία σε θέματα e-Commerce και marketplaces. Η έλευσή του θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Από την πλευρά του, ο κ. Brouwer επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στον #1 e-Commerce retailer στην Ελλάδα. Όταν μεγάλοι retailers σε όλο τον κόσμο συζητάνε για τη δημιουργία marketplace, η Public το έχει ήδη δημιουργήσει επιτυχώς εδώ και 2 χρόνια.

Η εταιρία είναι case study και ήδη γνωστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για το traffic των 65 εκατ. επισκέψεων τον χρόνο σε μία χώρα 11 εκατ. κατοίκων αλλά και για τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχει λανσάρει.

Με μεγάλη τιμή, θα μεταφέρω την εμπειρία μου σε μία στιγμή που η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, για την περαιτέρω επέκταση της ηγετικής της θέσης».

Σημειώνεται πως ο Antoine Brouwer έχει διατελέσει CEO στην FonQ, ένα από τα μεγαλύτερα αμιγώς ηλεκτρονικά καταστήματα και marketplaces στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, με χιλιάδες προϊόντα και είδη σπιτιού.

Προηγουμένως, από τη θέση του Managing Director της Nextail (εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Blokker Holding), οδήγησε την Blokker Holding στην καθιέρωσή της ως η μεγαλύτερη omnichannel αλυσίδα, με συνολικά 11 ηλεκτρονικά καταστήματα σε 3 χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο).

Επίσης, κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου για θέματα marketing και multichannel στη Media Markt – Saturn Ολλανδίας, αλλά και στην T-Mobile Ολλανδίας και Γερμανίας, ως αντιπρόεδρος του e-Business.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, το public.gr κατέγραψε αύξηση των online παραγγελιών κατά 7,8 φορές και αύξηση του όγκου παραδόσεων κατά 26 φορές πανελλαδικά, διακινώντας  620.000 προϊόντα, σημειώνοντας αριθμούς-ρεκόρ για την ελληνική αγορά consumer electronics.