Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η Πυραμίδα της Βοσνίας κοντά στο Βίσοκο, στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, έχει ηλικία περίπου 32.000 χρόνια και είναι μια δομή κατασκευασμένη από κάποιους, και όχι ένας λόφος, όπως έλεγαν «οι σκεπτικιστές» της αρχαιολογίας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς δοκιμών χρονολογικής ηλικίας που πραγματοποιήθηκαν στο υλικό που πάρθηκε σε μια από τις εισόδους στις σήραγγες της πυραμίδας.

Οι νέες ανακαλύψεις έγιναν από μέλη του Αρχαιολογικού Ιδρύματος : «η Βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου », ενώ διερευνά νέες εισόδους σε σήραγγες στο πάρκο «Ravne 2» οπού βρίσκεται η εν λόγο πυραμίδα.

Visit: Bosnian pyramids - Excursions

Ο Δρ. Σεμίρ Οσμάνατζιτς, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το πυραμιδικό σύμπλεγμα, μίλησε για τα τελευταία δεδομένα:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης των σταλαγμιτών που βρέθηκαν στις νέες σήραγγες, ανακαλύψαμε ότι είναι ηλικίας 26.200 ετών.

Sportske novosti - Fotografija koja će uzburkati duhove u regiji! Otkriveno  zašto je Novak Đoković stigao u Sarajevo

Όταν προσθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για τη δημιουργία σταλαγμιτών φθάνουμε περίπου στα 32.000 χρόνια. Αυτή είναι η ηλικία της Βοσνιακής Πυραμίδας του Ήλιου, και οι υπόγειες σήραγγες του Ravne, και όλες αποτελούν μέρος του ίδιου πολιτισμού», κατέληξε ο δρ. Οσμάνατζιτς.

Reuters Pictures - BOSNIA PYRAMID

Σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς, το Βοσνιακό Πυραμιδικό Συγκρότημα χτίστηκε πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια από ένα μυστηριώδες λαό κοντά στο Σεράγεβο, πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Οι δομές ανακαλύφθηκαν το 2015, όταν ο Οσμάνατζιτς ανακοίνωσε ότι είχε ανακαλύψει κάτω από τους λόφους του Βίσοκο, ένα συγκρότημα πυραμίδων, που εκτός ότι είναι το μεγαλύτερο στη Γη, έχει ένα δίκτυο με υπόγειες σήραγγες.

The Bosnian Pyramids: One of the Greatest Finds Ever? | Ancient Origins

Ο δρ. Οσμάνατζιτς, όχι μόνο ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τέσσερις πυραμίδες, αλλά, όπως πολλοί άλλοι ερευνητές, είναι πεπεισμένος ότι αυτές οι πυραμίδες είναι από έναν χαμένο πολιτισμό.

Οι έρευνες του Φινλανδού επιστήμονα

Ένας Φιλανδός ερευνητής που έκανε ανάλυση στις Πυραμίδες της Βοσνίας πριν από λίγο καιρό, εντόπισε ένα μεγάλο μυστήριο.

Κατέγραψε μια σειρά από ήχους στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας στο Βίσοκο που δεν είναι το αποτέλεσμα οποιουδήποτε φυσικού φαινομένου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Patria (NAP), ο Χάϊκι Σαβολάινεν, μηχανικός ήχου από τη Φινλανδία, έμεινε στο Βίσοκο για μια εβδομάδα, και πραγματοποίησε μια σειρά καταγραφών από ηλεκτρομαγνητικούς υπερήχους και υπόηχους στη Βοσνιακή Κοιλάδα των Πυραμίδων.

Τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του αψηφούν κάθε εξήγηση.

Διαπίστωσε ότι υπάρχει μια προφανής σύνδεση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και υπερήχων στην κορυφή της πυραμίδας του Ήλιου, και τις υπόγειες σήραγγες.

Στο «υπερηχογράφημα» δέσμης που έγινε στη Βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου καταγράφηκαν συχνότητες των 9,3333 Hz έως 28.3000kHz

Οι μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται πάνω από τις πυραμίδες έχουν έναν κατακόρυφο προσανατολισμό, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός, δεδομένου ότι τα ηλεκτρομαγνητικά μοτίβα που εμφανίζονται σε σχηματισμούς, όπως φυσικούς λόφους και βουνά, έχουν συνήθως μια οριζόντιο προσανατολισμό.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν αρκετές ενεργειακές ακτίνες που προέρχονται από τις βοσνιακές πυραμίδες.

Σύμφωνα με τα τεστ, η πηγή προέλευσης της «δέσμης ενέργειας», βρίσκεται κάτω από την πυραμίδα, σε βάθος 2.440 μέτρων.