Το δημοτικό σχολείο της κοινότητας Σκουροχωρίου, στον Πύργο της Ηλείας, όπου από τη φετινή σχολική χρονιά θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα εργαστήρια δεξιοτήτων, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψης, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι «εδώ στο Σκουροχώρι γίνονται μεγάλα πράγματα από τις δασκάλες, τους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου, τα στελέχη εκπαίδευσης και βέβαια την τοπική αυτοδιοίκηση, που είδα εδώ σήμερα να στηρίζει τις προσπάθειες ενός σχολείου, ένα από τα λίγα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, το οποίο συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει επιλεγεί για ένα πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων».

Όπως πρόσθεσε, «αυτό σηματοδοτεί τη σημασία που δίνουμε σε κάθε σχολείο, όπου κι αν βρίσκεται, σε κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται, όχι μόνο να λαμβάνει την γνώση, τις αξίες και τις αρχές που δίνει κάθε ελληνικό σχολείο με τους άξιους δασκάλους, αλλά και τις δεξιότητες, ώστε να μπορέσει να παλέψει σε ένα κόσμο, ο οποίος αλλάζει γρήγορα».

Αναφερόμενη στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε, ότι «μπορεί φέτος το κουδούνι να χτύπησε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά δεν χάνει τίποτα από τον δυναμισμό του κουδουνιού κάθε άλλης χρονιάς» και συνέχισε:

«Τα παιδιά περίμεναν με αγωνία να γυρίσουν στα σχολεία με νέες συνθήκες. Πρέπει και αυτά να συνηθίσουν το θέμα της μάσκας. Εγώ είδα ένα χαμόγελο, που βέβαια δεν έβλεπα μέσα από τη μάσκα, αλλά το έβλεπα στα μάτια τους. Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουν τα παιδιά στη σχολική τάξη και για λόγους παιδαγωγικής αξίας, αλλά και για ψυχοκοινωνικούς λόγους.

Και βέβαια θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται αυτή η επιστροφή, με δυσκολίες όπως είπαμε, αλλά θα συνηθίσουμε όλοι».

Παράλληλα, είπε ότι «από τα μηνύματα που λαμβάνω όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε:

«Εφαρμόζουμε τα μέτρα και τα εφαρμόζουμε με προσήλωση στην επιστημονική άποψη ότι η μάσκα είναι ένα ασφαλές μέσο και είναι το εφόδιο που έχουμε απέναντι σε αυτή τη μάχη με τον κορονοϊό».

Επίσης, υπενθύμισε ότι «υπάρχει σε κάθε σχολείο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο ενεργειών για το τι γίνεται σε περίπτωση πιθανού κρούσματος και βέβαια είμαστε εδώ για να επικαιροποιήσουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειάζεται για να είμαστε ασφαλείς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ζήτημα της σχολικής στέγης στο δήμο Πύργου, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «το κτιριακό είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση».