Θεσσαλονίκη: Πέθανε 26χρονος έπειτα από σύγκρουση του οχήματός του με φορτηγό

Στιγμές τρόμου βίωσαν το απόγευμα της Τρίτης ένας επιχειρηματίας της πόλης του Πύργου και η σύζυγός του, όταν έπεσαν θύματα επίθεσης των ίδιων των σκυλιών τους.

Το συμβάν καταγράφηκε στην αυλή του σπιτιού τους και σε ανύποπτο χρόνο, δίχως να έχει υπάρξει ξανά ανάλογη επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά των ζώων.

Αιτία της επίθεσης από τα τσοπανόσκυλα, φαίνεται ότι ήταν η έντονη επιθυμία τους για ζευγάρωμα. Συγκεκριμένα, το θηλυκό τετράποδο βρισκόταν σε οίστρο, δηλαδή στο γόνιμο μέρος του αναπαραγωγικού κύκλου του. Ξαφνικά, όρμησε σε ένα κουτάβι της, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της να αντιληφθεί το γεγονός και να σπεύσει άμεσα να χωρίσει τα δυο σκυλιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του επιτεθεί το τετράποδο, ενώ ακολούθησαν και τα υπόλοιπα αρσενικά που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Ο ιδιοκτήτης, βλέποντας τη μανία των σκυλιών του και την ανυπακοή τους να σταματήσουν, φώναξε δυνατά για βοήθεια. Η γυναίκα του που βρισκόταν κοντά, έσπευσε άμεσα στο σημείο με ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια.

Παρ όλα αυτά, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αφού υπό την απειλή του όπλου τα σκυλιά επιτέθηκαν και σε αυτή. Η αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα σκυλιά, είχε ως αποτέλεσμα να κόψουν κομμάτι από το πόδι του επιχειρηματία.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας που είχε εφημερία, με σκοπό να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της συζύγου κρίνεται πολύ καλύτερη, δεδομένου ότι τα τραύματα που της προκάλεσαν είναι κυρίως εκδορές.

Πηγή: Patrisnews