Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο – Σε εγρήγορση το ΕΚΑΒ (pics)

Η πυρκαγιά στη Σταμάτα εξακολουθεί να μαίνεται, με την πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη για να τη θέσει υπό έλεγχο.

Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική.

H σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει: «Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους».

Στις φλόγες έχουν «τυλιχθεί» σπίτια στη Ροδόπολη, με τις εικόνες να είναι πραγματικά τραγικές, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ κάηκαν οικίες και στον Διόνυσο.

Νωρίτερα νέο μήνυμα ήχησε από το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου, στο οποίο αναφέρεται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες από την επικίνδυνη φωτιά που ξεκίνησε από τη Σταμάτα.

Καλαφατέλης: Ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες

«Ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω κάτι», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ προσέθεσε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την ευρύτερη περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 30-6-1024x683.jpg

Ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πεδίο μαζί με τους δημοτικούς συμβούλου, ενώ επισήμανε ότι επιχειρούν ακόμη εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Στο πεδίο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 30-6-1024x683.jpg

Νωρίτερα ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη». «Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», τόνισε ο κ. Καλαφατέλης.