Στις 13:45 σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποδέχεται τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικές συνομιλίες και οι υπογραφές για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Ειδικότερα το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρείας «Dassault Aviation» αφορά την προμήθεια έξι καινούργιων και δώδεκα μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale» και συναφών ειδών και υπηρεσιών.

Η Γαλλίδα υπουργός έφερε και ανανεωμένη πρόταση για τις φρεγάτες, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Παρίσι φέρεται να έχει προτείνει τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου Belhara, δυο φρεγάτες για ενδιάμεση λύση τύπου La Fayette και αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των ελληνικών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα έχει στις 16:30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρεται από στρατιωτικές πηγές, οποιαδήποτε πρόταση έρθει ξανά από το Παρίσι θα εξεταστεί με προσοχή, όπως μελετώνται επίσης οι προτάσεις που έχουν γίνει από την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ.