Σαν σήμερα (24 Nοεμβρίου) το 1991 έφυγε από τη ζωή ο Φρέντι Μέρκιουρι, νικημένος από το AIDS. Ο θρύλος των Queen είχε ενημερώσει τους φαν του για την ασθένειά του μόλις 24 ώρες προτού ξεψυχήσει.

Ο Βρετανός τραγουδιστής-μουσικός ήταν μόλις 45 χρονών όταν «έφυγε» και μόνο το πολύ στενό του περιβάλλον γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του.

Μεταξύ αυτών ήταν τα μέλη του συγκροτήματος και η πρώην σύντροφός του, Μαίρη Όστιν. Ο Έλτον Τζον ήταν επίσης ανάμεσα στα πρόσωπα που γνώριζαν ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι αντιμετώπιζε θέματα υγείας, ενώ ήταν από τους λίγους με τους οποίους είχε επαφή τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Ο Βρετανός τραγουδιστής περιγράφει με γλαφυρό και ανατριχιαστικό τρόπο στην αυτοβιογραφία του πώς ζούσε ο σταρ των Queen μερικές ημέρες προτού κλείσει για πάντα τα μάτια του.

«Ήταν πολύ αδύναμος για να σηκωθεί από το κρεβάτι. Έχασε την όρασή του. Το σώμα του είχε υποστεί πολλές βλάβες, ενώ στο δέρμα του υπήρχαν σημάδια από το σάρκωμα Καπόσι. Κι όμως… Δεν το έβαζε κάτω.

Δεν ξέρω αν είχε καταλάβει πόσο κοντά στον θάνατο βρισκόταν. Ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει αυτό που του συνέβαινε να τον καταβάλει».

Freddie Mercury looked frail in his final public appearance with his Queen bandmates
Mary Austin, who Freddie Mercury described as the "love of my life" was also with him in his final days
Freddie Mercury made sure he sent his close friend Elton John a touching Christmas present in his final days