Ιστορικά υψηλά καταγράφει ο S&P 500 στη Wall Street έπειτα από την ανακοίνωση των κερδών δύο εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιριών στον κόσμο: της Facebook και της Apple.

Ο Dow Jones Industrial Average 200 σημείωσε κέρδη ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,8% και σημείωσε ρεκόρ εντός της ημέρας. 

Στη Wall Street επικράτησε αισιοδοξία μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τόσο από την Apple όσο και από την Facebook.

Η Apple δήλωσε ότι οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 54% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με κάθε κατηγορία προϊόντων να παρουσιάζει διψήφια ανάπτυξη. Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα αυξήσει το μέρισμα της κατά 7% και διέθεσε 90 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορές μετοχών. Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο κατά 1,8%

Τα έσοδα του Facebook αυξήθηκαν κατά 48%, λόγω των διαφημίσεων σε υψηλότερες τιμές. Η μετοχή του Facebook ανέβηκε περισσότερο από 6,5%. 

Επιπλέον, η Πέμπτη σηματοδοτεί την 100ή ημέρα του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο όπου προώθησε τη μέχρι τώρα δημοφιλή ατζέντα του , η οποία περιλαμβάνει ένα σχέδιο υποδομής 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και ένα πρόσφατα δημοσιοποιημένο σχέδιο 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για οικογένειες, παιδιά και μαθητές.