Ράπτη: Σκοπός η δημιουργία νέου τμήματος οξέων περιστατικών, καθώς και πολυκλαδική Κινητή Μονάδα

Για τη Λέρο ένα νησί που έχει ταυτίσει την ιστορία του με την ιστορία της Ψυχικής Υγείας της χώρας,  έκανε λόγο η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, εκφράζοντας  τη χαρά αλλά και  τη συγκίνηση της,  κατά την  επίσκεψή στο Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου (Παλαιό Ψυχιατρείο).

Η υφυπουργός συναντήθηκε με τον Διοικητή  Βασίλη Στασινόπουλο, τους  διευθυντές  της Ιατρικής Υπηρεσίας  Νικήτα – Σωτήριο  Ταχλιαμπούρη,  της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  Σοφία Καρπάθιου, καθώς και τον πρόεδρο των εργαζομένων  Αναστάσιο  Τσαχουργιαννίδη, παρουσία της Αατιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου,  Χαρίκλειας Γιασιράνη.

Στη σύσκεψη  που είχε με τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,   ενημερώθηκε για την ιστορία και για τις ανάγκες του Θεραπευτηρίου σε προσωπικό και υποδομές, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου (καζέρμα των βοτάνων), τον πρώτο που δημιουργήθηκε στην χώρα.

Εκεί, η κ. Ράπτη ενημερώθηκε για το έργο του και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας στηρίζει ενεργά το θεσμό των ΚοιΣΠΕ, προβλέποντας από φέτος για 1η φορά τακτική ετήσια ενίσχυσή τους, μέσω πιστώσεων κρατικού προϋπολογισμού.

«Θυμόμαστε πάντα ότι η Ψυχιατρική  μεταρρύθμιση στην Ελλάδα ξεκίνησε από εδώ και όσα η Πολιτεία έπραξε τα τελευταία χρόνια και θα πράξει στο μέλλον, αποτελούν φόρο τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου», δήλωσε μετά το πέρας των επισκέψεων, η υφυπουργός Υγείας .

Για να προσθέσει :«Σκοπός μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ψυχιατρικό τομέα του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να δημιουργήσουμε άμεσα νέο τμήμα οξέων περιστατικών, καθώς και πολυκλαδική Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την κάλυψη των αναγκών  των γύρω νησιών».