Μέχρι και πτυσσόμενο γκαζόν θα έχει το ολοκαίνουργιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έτσι ώστε το το νέο στολίδι της Ρεάλ Μαδρίτης να μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς, πέρα από το ποδόσφαιρο, όπως συναυλίες, διάφορα events, ακόμα και αγώνες μπάσκετ, σύμφωνα με την Marca.

Το νέο «Μπερναμπέου» θα είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός τεράστιου κλαμπ αυτού του επιπέδου.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα κοστίσει ακριβά, ενώ θα πέσει πολύ μεγάλο βάρος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, καθώς πρέπει πάντα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Σε γήπεδα όπως της Σάλκε και της Τότεναμ το γρασίδι μπορεί να αφαιρείται, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στο νέο “Μπερναμπέου”, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία τέτοια που θα μετακινεί τον αγωνιστικό χώρο. Το σχέδιο είναι αρκετά φιλόδοξο, διότι θα πρέπει και ο χώρος που θα μεταφέρεται ο αγωνιστικό χώρος, να μπορεί να έχει τη σωστή θερμοκρασία και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να τον διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Αυτό δεν είναι εύκολο, διότι απαιτεί δουλειά κάτω από το “Μπερναμπέου”, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Επειδή μάλιστα το γήπεδο θα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν καταστροφές, διότι η περιοχή είναι κατοικίσιμη. Όπως και να ‘χει, το νέο στολίδι της Ρεάλ πρόκειται να καταπλήξει τους πάντες και δεν θα θυμίζει σε τίποτα το επιβλητικό αλλά παλιό “Μπερναμπέου” του σήμερα.

Η Ρεάλ θέλει να δημιουργήσει ένα γήπεδο, το οποίο θα είναι ανοικτό 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, όπου δεν θα ταλαιπωρείται ο αγωνιστικός χώρος και θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο του κλαμπ όσο και των επισκεπτών του.