Είναι σαφές ότι η εγχώρια αγορά, μετά την πανδημία, παρουσιάζει μια σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση μελετά νέα δέσμη μέτρων στήριξης. Όπως μεταδόθηκε από το ρεπορτάζ του Open Tv,  το Μαξίμου εξετάζει νέο πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ετσι, από τον επόμενο μήνα οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να βλέπουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους από το κράτος, με μια σειρά παρεμβάσεων. Πρώτη από όλες, ο δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Ιούλιο ο οποίος θα μοιράσει σε 150.000 επιχειρήσεις 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Στο τέλος Ιουλίου ετοιμάζεται και ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, η οποία θα συνοδευτεί με μείωση προκαταβολής φόρου από 20 μέχρι 50%. Οι ζημιογόνες επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να καταβάλουν κανένα ποσό.

Οι μειωμένοι τζίροι στις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο και η προσπάθεια γίνεται τώρα από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος γύρος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβριο.

«Ανάσα» πρόκειται να δώσουν και οι μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, με μειωμένες εξασφαλίσεις. Ταυτόχρονα, από τον Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορεί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, σε 8 μηνιαίες δόσεις. Έτσι κι αλλιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μια σειρά παρεμβάσεων για στήριξη της Οικονομίας, ενώ τόνισε ότι «θα στηρίξουμε την εργασία».